Zapytanie ofertowe
- Szczegóły
- czwartek, 15 wrzesień 2011
Na realizację kursu obsługi kelnerskiej z dekoracją stołów w ramach projektu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej – Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki pn. „Wykwalifikowany absolwent w powiecie krotoszyńskim”.
Nr sprawy: 10/pokl – 9-2/2011
Postępowanie nie podlega ustawie z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych – wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych kwoty 14.ooo euro (art.4 pkt 8 ustawy). Postępowanie zgodne jest z Zarządzeniem Starosty Krotoszyńskiego nr 38/07 z dn.17 grudnia 2007 „ w sprawie regulaminu udzielania zamówień publicznych”.
1. Beneficjent (Zamawiający):
Powiat Krotoszyński
Siedziba: 63 – 700 Krotoszyn, ul. 56 Pułku Piechoty Wlkp. 10
REGON 250854754
NIP 621-169-40-66
2. Nazwa projektu realizowanego w ramach POKL: „Wykwalifikowany absolwent w powiecie krotoszyńskim”3. Opis przedmiotu zamówienia:
Przeprowadzenie kursu pn. OBSŁUGA KELNERSKA Z DEKORACJĄ STOŁÓW dla uczniów szkół zawodowych i technicznych. Program kursu musi zawierać co najmniej następujące elementy:
a) Teoretyczne przygotowanie uczestników do pracy kelnerskiej
b) Nakrywanie stołów (stół śniadaniowy, obiadowy, bufet)
c) Dekorowanie stołów (m.in. składanie serwetek, aranżacja stołów)
d) Zasady noszenia tac i zastawy stołowej
e) Obsługa gości (proces obsługi kelnerskiej, zachowanie kelnera, etykieta)
f) Kolejność serwowania potraw
g) Ogólne wiadomości o potrawach i napojach
Wymiar godzinowy kursu: 50 godzin lekcyjnych/ 1 grupa
Tryb realizacji kursu: zjazdy weekendowe (sobota-niedziela); 4 zjazdy 12 i 13 godzinne lub 5 zjazdów 10 godzinnych. Możliwa jest zmiana trybu po wcześniejszym ustaleniu terminów z Beneficjentem.
Kurs będzie realizowany w placówkach oświatowych wyposażonych w zaplecze kuchenne i miejsce, do przeprowadzenia ćwiczeń.
Liczba grup: 5 grup 10-osobowych (3 grupy w roku 2011, 2 grupy w roku 2012)
Termin realizacji:
a) 3 grupy w terminie 1.10 – 31.12.2011r.
b) 2 grupy w terminie 1.01 – 30.08.2012r.
4. Rodzaje i opis kryteriów, którymi Beneficjent będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów i sposobu oceny ofert oraz opis sposobu obliczenia ceny.
Przy wyborze ofert Beneficjent będzie się kierował następującymi kryteriami:
1 kryterium: cena brutto za przeprowadzenie kursu dla 5 grup - waga 100%
*Za ważne zostaną uznane wyłącznie oferty całościowe.
Proponowany przez oferentów koszt realizacji zamówienia musi zawierać:
a) Materiały szkoleniowe dla każdego uczestnika
b) Koszt wynagrodzenia instruktora/ów prowadzących kurs
c) Materiały pokazowe i ćwiczeniowe (zastawa stołowa, serwetki, materiały dekoracyjne, środki czystości, ewentualne produkty spożywcze).
5. Sposób oceny ofert:
C (cena oferty) = najniższa cena spośród złożonych ofert :
cenę oferty badanej x 100 pkt.
6. Sposób płatności: Płatność będzie realizowana w dwóch transzach: do 31.12.2011r. za przeprowadzenie pierwszych trzech zaplanowanych szkoleń oraz po zakończeniu dwóch kolejnych szkoleń w roku 2012, przelewem w terminie do 30 dni od dostarczenia rachunku.
7. Miejsce, sposób i termin składania ofert:Oferty należy dostarczyć z dopiskiem:Kurs obsługi kelnerskiej
Ofertę należy dostarczyć:
· w zamkniętej kopercie – na adres Starostwa Powiatowego w Krotoszynie (63-700 Krotoszyn, ul. 56 Pułku Piechoty Wlkp.10) w Punkcie Informacyjnym Starostwa (parter, pok. nr 12, w godz. 7.15 – 15.15)
· w formie email – na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. (wymagany skan podpisu na ofercie)
· faxem – nr 627253423
do dnia 22 września 2011r. (czwartek) do godziny 14.00
Oferty, które wpłyną po wyznaczonym terminie składania ofert będą odsyłane bez rozpatrywania.O wynikach wyboru Oferenci zostaną poinformowani do dnia 23 września 2011r.do godziny 14:00.
8. Osoba uprawniona do kontaktów z oferentami i udzielania wszelkich wyjaśnień: Marzena Wiśniewska – Starostwo Powiatowe w Krotoszynie – ul. 56 Pułku Piechoty Wlkp. 10, pok. nr 2, w godz. 7.15 – 15.15. Tel. 62 725 42 56 w. 342.