Zapytanie ofertowe
- Szczegóły
- wtorek, 27 wrzesień 2011
NIP 621-169-40-66
2. Nazwa projektu realizowanego w ramach POKL:
„Wykwalifikowany absolwent w powiecie krotoszyńskim”
3. Opis przedmiotu zamówienia:
Przeprowadzenie kursu pn. OBSŁUGA KELNERSKA Z DEKORACJĄ STOŁÓW dla uczniów szkół zawodowych i technicznych. Program kursu musi zawierać co najmniej następujące elementy:
a) Teoretyczne przygotowanie uczestników do pracy kelnerskiej
b) Nakrywanie stołów (stół śniadaniowy, obiadowy, bufet)
c) Dekorowanie stołów (m.in. składanie serwetek, aranżacja stołów)
d) Zasady noszenia tac i zastawy stołowej
e) Obsługa gości (proces obsługi kelnerskiej, zachowanie kelnera, etykieta)
f) Kolejność serwowania potraw
g) Ogólne wiadomości o potrawach i napojach
Wymiar godzinowy kursu: 50 godzin lekcyjnych/ 1 grupa
Tryb realizacji kursu:
zjazdy weekendowe (sobota-niedziela); 4 zjazdy 12 i 13 godzinne lub 5 zjazdów 10 godzinnych. Możliwa jest zmiana trybu po wcześniejszym ustaleniu terminów z Beneficjentem.
Kurs będzie realizowany w placówkach oświatowych wyposażonych w zaplecze kuchenne i miejsce, do przeprowadzenia ćwiczeń.
Liczba grup: 5 grup 10-osobowych (3 grupy w roku 2011, 2 grupy w roku 2012)
Termin realizacji:
a) 3 grupy w terminie 10.10 – 31.12.2011r.
b) 2 grupy w terminie 1.01 – 30.08.2012r.
4. Rodzaje i opis kryteriów, którymi Beneficjent będzie się kierował przy wyborze oferty, wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów i sposobu oceny ofert oraz opis sposobu obliczenia ceny.Przy wyborze ofert Beneficjent będzie się kierował następującymi kryteriami:
1 kryterium: cena brutto za przeprowadzenie kursu dla 5 grup - waga 100%
*Za ważne zostaną uznane wyłącznie oferty całościowe.Proponowany przez oferentów koszt realizacji zamówienia musi zawierać:
a) Materiały szkoleniowe dla każdego uczestnika
b) Koszt wynagrodzenia instruktora/ów prowadzących kurs
c) Materiały pokazowe i ćwiczeniowe (zastawa stołowa, serwetki, materiały dekoracyjne, środki czystości, ewentualne produkty spożywcze).5. Sposób oceny ofert:
C (cena oferty) = najniższa cena spośród złożonych ofert :
cenę oferty badanej x 100 pkt.
6. Sposób płatności: Płatność będzie realizowana w dwóch transzach: do 31.12.2011r. za przeprowadzenie pierwszych trzech zaplanowanych szkoleń oraz po zakończeniu dwóch kolejnych szkoleń w roku 2012, przelewem w terminie do 30 dni od dostarczenia rachunku.
7. Miejsce, sposób i termin składania ofert:Oferty należy dostarczyć z dopiskiem:Kurs obsługi kelnerskiejOfertę należy dostarczyć:
- w zamkniętej kopercie – na adres Starostwa Powiatowego w Krotoszynie (63-700 Krotoszyn, ul. 56 Pułku Piechoty Wlkp.10) w Punkcie Informacyjnym Starostwa (parter, pok. nr 12, w godz. 7.15 – 15.15)
· w formie email – na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. (wymagany skan podpisu na ofercie)· faxem – nr 627253423do dnia 05 października 2011r. (środa) do godziny 14.00 Oferty, które wpłyną po wyznaczonym terminie składania ofert będą odsyłane bez rozpatrywania. O wynikach wyboru Oferenci zostaną poinformowani do dnia 07października 2011r.do godziny 14:00.
8. Osoba uprawniona do kontaktów z oferentami i udzielania wszelkich wyjaśnień:
Marzena Wiśniewska – Starostwo Powiatowe w Krotoszynie – ul. 56 Pułku Piechoty Wlkp. 10, pok. nr 2, w godz. 7.15 – 15.15. Tel. 62 725 42 56 w. 342.